Wat moet je allemaal regelen voor een verhuizing?

Verhuizen is niet iets wat je dagelijks doet. Hierdoor weet je niet precies wat je te wachten staat. Dat is misschien maar beter ook want stiekem komt er een hoop kijken een verhuizing. Verhuisbedrijven hebben het momenteel heel erg druk zeker een verhuisbedrijf in Dordrecht Ook levert een verhuizing voor veel stressvolle momenten op. Wij zullen je in dit artikel een klein beetje voorbereiden op wat er komen gaat tijdens een verhuizing. 

Regelen voordat je gaat verhuizen

Als eerste moet je niet vergeten om van je oude woning de huur op te zeggen. Als je een koopwoning hebt moet je huis verkopen, hiervoor kun je naar een makelaar. Een makelaar kan weet precies hoe je je woning het meest kunt verkopen, zij kunnen je dus helpen tijdens dit proces. Maak ook een afspraak met de oude bewoners van je toekomstige woning wellicht kun je wat spullen overnemen waar zij afstand van willen doen. Meet ook alvast de kamers van de nieuwe woning op, dan kun je alvast beginnen met shoppen voor de nieuwe woning. Ook is het goed om je nieuwe adres door te geven aan bijvoorbeeld de gemeente of bepaalde contracten zoals gas, licht en water, energiecontract maar vergeet ook je adres niet door te geven aan je nieuwe gemeente .  Wees ook op tijd met het regelen van een verhuisbedrijf, Verhuizer Rotterdam heeft het namelijk momenteel heel erg druk 

Verhuizing doorgeven 

Als we het nu toch hebben over aan wie je je nieuwe adres moet doorgeven. Zo moet je het niet vergeten door te geven aan je familie en vrienden. Vaak stuur je als je verhuisd bent een verhuiskaartje naar je familie en vrienden. Vroeger was het een echt kaartje tegenwoordig zie je steeds vaker dat het online kaartjes worden. Als je in dezelfde stad blijft wonen hoeft dit niet, maar anders moet je ook opzoek naar een nieuwe huisarts en tandarts. Wel moet je je nieuwe adres doorgeven aan je huisarts en de tandarts. Als je nog abonnementen hebt op een bepaald tijdschriften, weekbladen en dagbladen moet je ook je nieuwe adres doorgeven. 

Weten over nieuwe woning 

Als je gaat verhuizen moet je er rekening mee houden dat op meubels en gordijnen etc een behoorlijke levertijd zit. Daarom is het goed om zodra je de sleutel hebt alle kamers op te meten en de hoogte en de breedte van de gordijnen. Zo kun je alvast de spullen met een levertijd alvast bestellen. 

Als je gaat klussen in je nieuwe woning is het verstandig om alvast bij enkele aannemers een offerte aan te vragen. Zo kun je alvast een afspraak maken met de aannemer, wanneer hij kan beginnen met bepaalde klusjes in de nieuwe woning. 

Het is goed om alvast stopcontacten te tellen en te bepalen waar je eventueel nog een extra stopcontact wilt hebben. Het plaatsen van een nieuw stopcontact kan je het beste doen wanneer je nog niet geverfd en behangen hebt. Tijdens het plaatsen van een nieuw stopcontact plaatsen moet je namelijk je muur een beetje slopen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.