Hoe kom je van een lease contract af?

Er wordt snel gedacht om meteen je lease contract te ontbinden als je je Private Lease auto niet meer wilt of als je situatie is gewijzigd. Vaak is het goedkoper om je contract niet ontbinden, want dit kost alleen maar extra geld, waardoor je alleen maar duurder uit bent. Zonde! Als je je Private Lease contract wilt ontbinden dan moet de helft van het bedrag van de resterende maanden nog betalen, dit kan natuurlijk nog flink oplopen. Erg zonde van het geld! Het is dan slimmer om je contract te laten overnemen, zo hoef jij de resterende maanden niet te betalen en kan iemand anders meteen jouw contract overnemen, waaronder dus ook jouw auto. Hoe deze regeling verder werkt? Dit verschilt altijd per leasebedrijf. Dus dat kan je altijd even navragen bij het leasebedrijf waar je bij bent aangesloten.

Welke auto kies je uit?

Als je een PrivateLease contract afsluit, dan mag je ook een leuke auto uitkiezen uit de PrivateLease occasion. In de PrivateLease occasion staan diverse auto’s van verschillende automerken, zoals Opel, Nissan, Toyota en Volkswagen, dus er staat vast en zeker ook een auto waar jouw oog op valt. Samen met het leasebedrijf kan je dan overleggen of de auto binnen de prijsklasse valt en wat dan het maandbedrag gaat worden, zo weet je zeker wat je moet betalen en dat er geen onverwachte kosten nog bij komen. Mocht je uiteindelijk toch een andere auto willen? Bespreek dit met het leasebedrijf, misschien is het nog mogelijk om de auto te wijzigen als het in dezelfde prijsklasse is.

Een lease auto overnemen is een goede oplossing

Het komt tegenwoordig vaker voor dat mensen de lease auto overnemen van een ander. Er zijn verschillende redenen, zoals dat meer mensen uiteindelijk toch hybride of elektrisch willen rijden, terwijl ze zijn begonnen met een benzine of dieselauto. Ook komt het vaker voor dat meer mensen in de tussentijd erachter komen dat de auto klein is, want er is gezinsuitbreiding gekomen, dus er moet een grotere auto komen. Je blijft dan toch met het lease contract zitten, door het lease contract te laten overnemen, valt er een last van je schouders af. Een lease auto overnemen wordt deze tijd veel gedaan, zelfs door bedrijven! Het scheelt in de kosten en zo kan je variëren betreft auto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.